İç Anadolu'da 5 ilde Nevruz Bayramı kutlandı

Niğde, Kırşehir, Kayseri, Yozgat ve Sivas'ta, Nevruz Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.Niğde'de Abdülhamit Han Ortaokulu'nda...

İç Anadolu'da 5 ilde Nevruz Bayramı kutlandı
21 Mart 2022 - 14:40
Niğde, Kırşehir, Kayseri, Yozgat ve Sivas'ta, Nevruz Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.

Niğde'de Abdülhamit Han Ortaokulu'nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Kılıç, nevruzun bereketin ve baharın gelişini müjdelediğini, bol yağışlardan dolayı bu yılın bereketli geçmesini beklediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise nevruzun bütün dünyada barış getirmesini diledi.

Daha sonra nevruz duası yapıldı. Öğrencilerin "Dede Korkut Gösterisi" sunmasının ardından 16 Türk devletinin bayraklarıyla geçiş töreni yapıldı, şiirler okundu. Örs üzerinde demir döven protokol üyeleri, yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı.

- Kırşehir

Kırşehir'de Nevruz Bayramı kutlaması, Türk Büyükleri Parkı'nda gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte konuşan Vali İbrahim Akın, nevruzun Türk milletinin geçmişten bugüne kadar kutladığı bir bayram olduğunu söyledi.

Nevruzun bir yandan Ergenekon'dan çıkışı simgelediğini diğer yandan da baharın gelişini müjdelediğini vurgulayan Vali Akın, "Etkinlikle bugünü hep birlikte kutladık. Bugün de hava gayet güzel, adeta nevruz ile bütünleşti." dedi.

Halk oyunu gösterilerinin sunulduğu etkinlikte demir döven Akın, protokol üyeleriyle nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Kutlamaya, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sadık Gülecen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

- Kayseri

Kayseri'de Nevruz kutlaması, Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) yapıldı.

Valilik, ERÜ ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Prof. Dr. Ahmet Bilge Spor Salonu'nda düzenlenen programa ERÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, ERÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bayazıt katıldı.

Halk oyunu gösterilerinin sunulduğu etkinliğe yöresel kıyafetler ve kendi ülke bayraklarıyla katılan Türk Cumhuriyetleri öğrencileri, türküler söyledi ve halk oyunu gösterisi sundu.

Programda demir döven Vali Şehmus Günaydın ve protokol üyeleri, nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Programa, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, davetliler, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

-Yozgat

Yozgat'ta Nevruz Bayramı, Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Etkinlikte konuşan Vali Ziya Polat, nevruzun binlerce yıldır kutlanan bir bayram olduğunu belirterek, "Bu yıl kar yağışı yoğun oldu. Baharımız gelecek inşallah. Biz kar yağışını her zaman bereket olarak gören toplumuz. İnşallah baharla toprağımız bereketlenecek." dedi.

Konuşmaların ardından maniler okundu, yumurta tokuşturuldu, Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi ve Bozok Üniversitesi Müzik Topluluğu öğrencileri şarkı ve türküler seslendirdi.

Katılımcılar, kültür merkezi önünde yakılan ateşin üzerinden atladı.

- Sivas

Sivas'ta Nevruz Bayramı kutlaması, Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu yanındaki alanda yapıldı.

Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve protokol üyeleri, yumurta tokuşturdu, demir dövdü.

Ayhan ve protokol üyeleri, daha sonra nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Ayhan, burada yaptığı konuşmada, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı'nın Türk coğrafyasında yaşayan tüm topluluklar tarafından binlerce yıldır büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.