Haziran ayında Kayseri'de Jandarma bölgesinde kaç olay oldu? Kaç kişi yakalandı?

Haziran ayında Kayseri Jandarma bölgesinde kaç olay oldu? Kaç kişi yakalandı? Kaç cinayet, hırsızlık, uyuşturucu olayına müdahale edildi? Kayseri İl Jandarma Komutanlığı açıkladı.

Haziran ayında Kayseri'de Jandarma bölgesinde kaç olay oldu? Kaç kişi yakalandı?
05 Temmuz 2021 - 22:23
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Haziran ayında meydana gelen olayları ve faaliyetlerini yayımladı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamda; " Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, Haziran 2021 dönemi faaliyetleri kapsamında;

          a.       1 Kasten öldürme ve 63 kasten yaralama olayında yakalanan 100 şüpheli, haklarında yapılan soruşturma evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edilmiştir.
          b.       21’i evden, 9’u bağ, bahçe ve tarladan, 6’sı işyerinden, 5’i kamu, kurum ve kuruluşlarından, 3’ü otodan, 2’si inşaattan hırsızlık, 1’i hayvan, 1’i motosiklet hırsızlığı, 6’sı kablo hırsızlığı ve 4’ü dolandırıcılık olmak üzere toplam 58 olayda 19 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş olup, 8 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam etmektedir.
          c.       2 uyuşturucu madde imal ve ticareti, 11 kullanmak için uyuşturucu madde satın almak/bulundurmak/kullanmak, 1 yasadışı ekim, 1 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanununa Muhalefet, 2 Resmi ve Özel Belgede Sahtecilik, 10 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamındaki suçlar, 1 Yasadışı Bulunma ve olmak üzere 27  olayda toplam 42 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.    
          ç.       İcra edilen Kaçakçılık ve Organize Suçlara yönelik operasyonlarda; 42 gr. esrar, 23 gr. metamfetamin, 3.840 gr. bonzai, 9 adet sentetik hap, 61 kök hint keneviri, 25 kg. tütün, 6 lt. alkollü içki, 794 paket kaçak sigara, 2.425 adet makaron ele geçirilmiştir.
          d.       Terör ile mücadele kapsamında; “PKK/KCK”, “FETÖ/PDY” terör örgütleri suçlarından 13 olayda 13 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.
          e.       Dönem içerisinde ailesi ve yakınları tarafından kayıp şahıs müracaatında bulunulan 6 şahıstan 5’i bulunarak ailelerine teslim edilmiş olup, 1’inin arama çalışmaları devam etmektedir.
          f.       Çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 158 şahıs yakalanmıştır.
         g.       Koruma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen 2 aile hakkında “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali “nden işlem yapılmıştır.

2.       Sokakta dilendirilen çocukların tespiti durumunda ”Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” ve ”Kabahatler Kanununun 33’üncü maddesi“ gereğince işlem yapılmaktadır.
3.         Çocuk ve kadın ile ilgili işlemlerin yürütülmesinde paydaş olan diğer kurum ve kuruluşlara koordine kurularak faaliyetlerin bütünlük içinde yürütülmesi sağlanmaktadır. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çocuk İzlem Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, İŞKUR, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü vb.

4.         Koronavirüs Covid-19 salgınıyla etkin mücadele kapsamında alınması gereken tedbirlere aykırı hareketlerin önlenmesi, vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamında yaşamaları, izolasyon   kurallarına uyulmasının sağlanması amacıyla işyerleri ve umuma açık yerler kontrol edilmiştir.
 
5.         Emniyet ve asayişin temini maksadıyla, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Türkiye Huzur Güven Uygulamasında; sorgulaması yapılan 4.027 şahıstan arama kaydı bulunan 4 şahıs yakalanmıştır. Kontrolü yapılan 1.907 araçtan 34’ü trafikten men edilmiş, 92 araca idari ceza işlemi uygulanmıştır.

6.         Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca, bölgemizin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak yürütülmekte olan faaliyetler, yine halkımızın desteği ile daha güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam ettirilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur, " denildi.