HAVELSAN Ekspres ekibi, Dicle Üniversitesinde öğrencilerle buluştu

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar: "Gençler kendilerine güvensinler ve çalışsınlar. Azimle çalışanın yapamayacağı bir iş yok. Sonuç alana kadar çalışsınlar"

HAVELSAN Ekspres ekibi, Dicle Üniversitesinde öğrencilerle buluştu
18 Mayıs 2022 - 13:20
HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, HAVELSAN Ekspres'te gerçekleştirilen hackathon etkinliğini "Gençlik Haftası" kapsamında düzenlediklerini belirterek "Gençler kendilerine güvensinler ve çalışsınlar. Azimle çalışanın yapamayacağı bir iş yok. Sonuç alana kadar çalışsınlar." dedi.

HAVELSAN'ın hackathon etkinliği düzenlediği "HAVELSAN Ekspres" treni, ikinci durağı olan Diyarbakır'a ulaştı.

HAVELSAN'ın insan kaynakları uygulamaları, şirkette yaşam ve kariyer süreçlerinin tanıtımı amacıyla Dicle Üniversitesinde konferans verildi.

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki konferansta, hackathon etkinliğini "Gençlik Haftası" kapsamında yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerin ufuklarını açacak, onlarda farkındalık oluşturacak ve proje tamamlama yetkinliklerini geliştirecek konular belirlediklerini ifade eden Nacar, "Yarışmanın sonucunu Siirt'te açıklayacağız. Birinci olan takımlara 15'er bin liralık hediye çeki vereceğiz. Öğrenciler hem başarıyı hem de karşısında bir şey kazanmayı öğrenecekler." dedi.

Nacar, yarışmaya üniversitelerden, lise mezunlarından, girişimcilerden talep geldiğini belirterek bu taleplerin değerlendirilerek takımların oluşturulduğunu söyledi.

HAVELSAN olarak teknoloji ve "know how" birikimlerini öğrencilere aktarıp, farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Nacar, yarışma sonucu ortaya çıkacak çözümlerin HAVELSAN'ın geliştirdiği yeni nesil iş yönetim sistemi "Kovan"da kullanılacağını bildirdi.

Nacar, 5'incisi bu yıl düzenlenecek TEKNOFEST'in herkeste özgüven oluşturduğun ifade ederek şunları kaydetti:

"Yazılım mühendisliği nankör bir meslek. 3-5 yıl ara verdiğinizde yok olup gidiyor. Dolayısıyla sürekli gelişim içinde olmak hayat boyu öğrenmek gerekli. Sürekli etkinliklerle desteklemek gerekiyor. Bu anlamda şirket olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Gençler kendilerine güvensinler ve çalışsınlar. Azimle çalışanın yapamayacağı bir iş yok. Sonuç alana kadar çalışsınlar."

Ar-Ge ve Mühendislik Direktörü Serkan Gümrükçü de şirketin ortak olduğu diğer firmaları, yapılan işleri ve şirketin ana faaliyet alanlarını anlattı.

Türkiye'nin en büyük entegre yazılım üreten şirketi olduklarını bildiren Gümrükçü, şirketin savunma şirketleri arasında dünyada ilk 100 içinde yer aldığını söyledi.

Büyük Veri Mühendisi Meltem Yılmaz, açık kaynak dünyasının son yıllarda değerinin artığını belirterek şirket olarak kamu kurumlarının ihtiyaçları doğrultusunda çözümler geliştirdiklerini bildirdi.

Şirketin çalışan deneyimi ve işveren markası kıdemli uzmanı Zeynep Kaygusuz da savunma sanayisinde sürdürülebilir bir kariyer imkanı olduğunu söyledi.

Kaygusuz, HAVELSAN'ın savunma sanayisi şirketleri arasında stratejik konuma sahip olduğunu ifade ederek şirket çalışanlarına yatırım yaptıklarını vurguladı.

Konuşmalarının ardından Nacar, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan'a hediye takdim etti.

HAVELSAN Ekspres'in sonraki durağı Siirt'in Kurtalan ilçesi olacak.