Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı Çelik'ten 28 Şubat açıklaması

Hak İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, 28 Şubat sürecini nefret ve utançla andıklarını...

27 Şubat 2021 - 15:50
Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, 28 Şubat sürecini nefret ve utançla andıklarını belirtti.

Çelik, "postmodern darbe" olarak bilinen 28 Şubat'ın yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat'ın Türk demokrasisi açısından tarihe kara bir leke olarak geçtiğini, ulusal ve toplumsal onurun ayaklar altına alındığı bu süreçte kız öğrencilerin başörtülerinden dolayı üniversite kampüslerinde coplandığını, ikna odalarına alındıklarını, eğitimden mahrum bırakıldıklarını anımsattı.

Hak-İş'in 44 yıllık serüveninde hep mazlumlardan, mağdurlardan yana olduğuna dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"Hak-İş Konfederasyonu olarak kuruluşumuzdan itibaren darbelere, olağanüstü dönemlere, demokrasiye yönelik bütün müdahalelere karşı demokrasiden, milli iradeden, halktan, özgürlükten yana bir tavır aldık. Kuruluşumuzdan kısa bir süre sonra karşılaştığımız 12 Eylül darbesi sonucunda bizimle beraber bazı konfederasyonlar, sendikalar kapatılmış, mal varlıklarımıza el konulmuş, sendikal faaliyetlerimiz yasaklanmıştı. Hak-İş olarak o tarihte demokrasiden yana olduk, darbelere karşı tavır geliştirerek sürecin bir an önce sona erdirilmesi için çaba sarf ettik. Aynı şekilde 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi de Hak-İş ve Hak-İş'e bağlı sendikalarımız her zaman olduğu gibi yine demokrasiden, halktan, millet iradesinden yana tavır almıştır."