Eskişehir'de polis, KADES uygulamasını 3 dilde tanıtıyor

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, şiddet gören ya da görme ihtimali bulunan mağdur kadınların tek tuşla güvenlik...

07 Mart 2022 - 14:20
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, şiddet gören ya da görme ihtimali bulunan mağdur kadınların tek tuşla güvenlik güçlerine ulaşmasına imkan sağlayan Kadın Destek (KADES) mobil uygulamasını yaygınlaştırmak için Türkçe, Arapça ve Farsça tanıtıcı el broşürleri hazırladı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kadınların şiddetten korunması ve mağduriyetlerinin önlenmesi, acil durumlarda tek tuşla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ulaşabilmelerinin sağlanması amacıyla hazırlanan, akıllı telefon kullanıcılarının ücretsiz olarak indirip kullanabileceği KADES uygulamasının kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yapıldı.

İl merkezinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, semt pazarları, otobüs terminali, tren garı ile kadınların katıldığı meslek edindirme kurslarında KADES uygulamasının tanıtımı, kullanımı ve mağduriyetleri önlemedeki önemine yönelik bilgilendirme çalışmaları yürütüldü.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce uygulamanın tanıtımı ve kullanımına yönelik Türkçe, Arapça ve Farsça hazırlanan 3 bin broşür dağıtıldı.