ERÜ'de anatomi laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesinde, hayırsever desteğiyle tefrişatı gerçekleştirilen Anatomi Ana Bilim Dalı Laboratuvarının açılışı...

ERÜ'de anatomi laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi
15 Ekim 2021 - 15:35
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesinde, hayırsever desteğiyle tefrişatı gerçekleştirilen Anatomi Ana Bilim Dalı Laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, laboratuvarın açılışına Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Kutay Taşdemir, akademisyenler ile hayırsever Ülger ailesi katıldı.

Törende konuşan Çalış, anatomi laboratuvarının tefrişatını yaptırarak, yeni maketler alınmasına destek olan hayırsever Fatma Ülger'e teşekkür etti.

Laboratuvarın öğrencilerin eğitiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Çalış, şunları kaydetti:

"Hayırseverimiz Fatma Ülger tarafından anne ve babası Sultan ve Mehmet Mutlu adına tefrişatı yaptırılan anatomi laboratuvarı ile öğrencilerimiz modern ve fiziki altyapısı güzel bir laboratuvara sahip oldular. Tıp fakültesi öğrenciliğinde insan vücudu tanımak çok önemli bir eğitimdir. Öğrencilerimiz bu laboratuvar sayesinde insan anatomisini çok iyi öğreneceklerdir. İnsan vücudunu yansıtan maketler ise eğitimde çok önemlidir. Hayırseverimiz Fatma Ülger tarafından hem laboratuvarımızın fiziki altyapısı düzenlendi hem de birçok fakültede bulunmayan anatomi maketleri öğrencilerimize kazandırıldı. Hayırseverimize şükranlarımızı sunuyoruz."

Hayırsever Fatma Ülger de anne ve babası adına güzel bir hayır işi yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Rektör Çalış ve davetliler tarafından laboratuvarın açılışı gerçekleştirildi.