ENERGON'un Türkiye'deki fabrikası 1 Aralık'ta açılacak

ENERGON İcra Direktörü Dmitry Drykin: “ENERGON’un lityum iyon çözümlerinin üretileceği bu tesisi sunmaktan gurur duyuyoruz. Bundan böyle müşterilerimiz, ENERGON’un Ayak İzi ile diğer bölgelerde bulunan yüksek kaliteli son teknoloji ürünlere doğrudan erişebilecekler”

28 Ekim 2022 - 12:40
ENERGON, Türkiye’de üretim gerçekleştirecek dünya standartlarındaki fabrikasını 1 Aralık 2022'de açması planlanıyor.

ENERGON'dan yapılan açıklamaya göre, depo tesisi dâhil 2 bin metrekare alan üzerinde faaliyet gösterecek ENERGON’un yeni fabrikası 50 kişilik istihdam yaratacak.

Yeni tesis yatırımı ile ENERGON’un ürün yelpazesinde bulunan ürünler, Türkiye ve yakın pazarlardaki müşterilerin talepleri için avantajlı şekilde erişilebilir olacak. Şirket, üretim maliyetlerinin avantajlı hale gelmesinin yanı sıra teslimat süresini de azaltarak pazarın taleplerine göre Li-Ion batarya çözümleri sunacak.

Yeni tesis yatırımı, ürünleri daha erişilebilir hale getirmesi ile yerel müşterilere büyük faydalar sağlayacak. ENERGON’un yerel üretimi daha düşük maliyetler ve daha hızlı teslimat süreleri anlamına geliyor. Yeni ENERGON üretim tesisi, depo ekipmanları, forkliftler, temizleme makineleri, ev içi ve hafif ticari uygulamalar için lityum teknolojisiyle çalışan enerji depolama çözümlerinin yanı sıra POWERWALL gibi çok çeşitli özelleştirilmiş lityum piller üretecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ENERGON İcra Direktörü Dmitry Drykin, “ENERGON’un lityum-iyon çözümlerinin üretileceği bu tesisi sunmaktan gurur duyuyoruz. Bundan böyle müşterilerimiz, ENERGON’un Ayak İzi ile diğer bölgelerde bulunan yüksek kaliteli son teknoloji ürünlere doğrudan erişebilecekler.” ifadelerini kullandı.

ENERGON Uluslararası İş Direktörü Andrey Shukevich ise bu yeni fabrika sayesinde, ENERGON ürünleriyle uluslararası varlıklarını EMEA bölgesinde genişlettiklerini aktararak, "Ürünler Güney Afrika, Orta Doğu ve Avrupa’daki müşterilerimize daha avantajlı şekilde teslim edilebilecek. ENERGON’un en iyi ve yüksek kaliteli özel ürünleri ve çözümlerimizle müşterilerimizi destekleyeceğiz.’’ değerlendirmesinde bulundu.

- Resmi fabrika açılışı 1 Aralık 2022’de

ENERGON’un yeni açılacak tesisinde, ürünlerin ve uygulamaların sergileneceği bir de showroom planlanıyor. Bu yeni ve farklı özellik ile ENERGON müşterileri, ürünleri deneyimleme ve uygulamalarını gözlemleme şansına sahip olacak.

Enerji çözümlerinde 20 yılı aşan bir deneyime sahip olan ENERGON, dünyanın birçok noktasında bulunan üretim tesislerinde 400’ü aşan çalışanıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

ENERGON son tüketicilere yönelik üretimin yanı sıra tüm iş ortaklarına ve endüstri uzmanlarına enerji çözümleriyle ilgili danışmanlık ve eğitim hizmetleri de sağlıyor. Üretim yatırımlarına Türkiye ile devam eden ENERGON’un Kocaeli Dilovası’nda faaliyete geçecek tesisinin 1 Aralık 2022’de açılması planlanıyor.

Daha fazla bilgiye "www.asterion-batt.com.tr" adresinden ulaşılabiliyor.