EGO Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 80'inci yılı kutlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 80'inci yılı kutlandı.ABB'den yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir...

30 Aralık 2022 - 12:55
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 80'inci yılı kutlandı.

ABB'den yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 80. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliğine EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, ABB genel sekreter yardımcıları Mustafa Kemal Çokakoğlu ile Faruk Çınkı, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, bürokratlar ve EGO personeli katıldı.

EGO'da görevli şoför ve memurların kurduğu EGO Müzik Topluluğu'nun verdiği mini konser eşliğinde düzenlenen yıl dönümü kutlamasında konuşan Genel Müdürü Alkaş, şunları söyledi:

"80 yıllık bir Cumhuriyet çınarı olan EGO, toplu taşımacılık alanındaki birikim ve deneyimini, Ankara halkına dünya standartlarında kaliteli hizmet sunabilmek için seferber etmiş bir kuruluştur. Bu hizmetin arkasında 7/24 çalışan büyük bir insan kaynağı var. Geçmişinden bugüne özveriyle hizmet etmiş ve hizmet etmekte olan büyük bir aile var. 80 yıllık bu dev çınar, bu kentin belleğinde büyük bir yere sahiptir. Çünkü EGO Cumhuriyetimizin kentsel gelişim ve kentlileşme projesinin en önemli dinamiklerinden biridir. Başkentimizin renkli tarihi EGO'nun siyah-beyaz fotoğraflarında saklıdır."

Katılımcılara, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Atölyesi'nin kuruluş yıl dönümü için hazırladığı video izletildi. ABB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tiyatro sanatçılarının sunumuyla "EGO Tarihi" anlatıldı.

Gazeteci Murat Yılmaz'ın moderatörlüğünde, gazeteciler Dursun Erkılıç, Mehmet Kaya ve Ömer Olcay'ın katılımıyla "Basının Gözünden EGO" konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşide gazeteciler, EGO ile ilgili mesleki anılarını paylaştı.

Ayrıca, 1987 model eski bir belediye otobüsü Büyükşehir Belediye binası önüne getirilerek çalışanlara nostalji yolculuğu yaşatıldı.