CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca'dan "Dünya İnsan Hakları Günü" açıklaması:

"CHP, ulusal bütüncül çocuk politikasını hayata geçirecek. Çocuk Bakanlığı kurarak çocuk dostu bütçe ve çocuk dostu adalet sistemi için mevzuat düzenlemelerini yapacağız" "KHK'lilerin yaşadığı hak ihlalleri sona erecek, OHAL Komisyonu lağvedilecek, Komisyondaki tüm dosyaları yargıya teslim edeceğiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca'dan "Dünya İnsan Hakları Günü" açıklaması:
10 Aralık 2022 - 14:05
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, iktidara geldiklerinde ulusal bütüncül çocuk politikasını hayata geçireceklerini söyledi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Karaca, Türkiye'nin bugün hak ve özgürlükler ülkesi olmaktan, demokrasiden çok uzak olduğunu, otoriter politikalarla ülkenin hak mezarlığına döndürüldüğünü öne sürdü.

Dünya Adalet Projesi 2022 yılı raporuna göre, Türkiye'nin hukukun üstünlüğü endeksinde 140 ülke arasında 116'ncı, fikir ve ifade özgürlüğünün etkili bir şekilde güvence altında olduğu ülkeler arasında ise 136. sırada bulunduğunu belirten Karaca, Freedom House tarafından yayınlanan 2022 Yılı Dünya Özgürlük Raporu'nda da Türkiye'nin 210 ülke arasında 32 puanla Afganistan ile aynı kategoride bulunduğunu söyledi. Karaca, geçen yılın verilerine göre ise AİHM'ye en çok dava başvurusu sıralamasında Türkiye'nin 15 bin 251 başvuruyla Rusya'dan sonra ikinci sırada olduğunu kaydetti.

İnsan hakkı ihlalleri arasında en can yakıcı olanlardan birinin yoksulluk olduğu ifade eden Karaca, TÜİK'in gelir ve yaşam koşulları araştırması 2012-2020 verilerine göre, Türkiye'deki çocukların yüzde 33,7'sinin ısınma, temizlik ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini kaydetti.

Açlığı, sefaleti, yoksulluğu ve yoksunluğu, işsizliği ve güvencesizliği sona erdirecek hak temelli politikalarla sosyal devleti inşa edeceklerini belirten Karaca, şunları söyledi:

"İktidara geldiğimizde bu düzen değişecek, bu tablo tersine dönecek. Az kaldı. İktidarımızda zenginliği adil paylaşan ülkemizde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Aile destekleri sigortasıyla her aile asgari bir gelire kavuşacak.

Söz veriyoruz, CHP, ulusal bütüncül çocuk politikasını hayata geçirecek. Çocuk Bakanlığı kurarak, çocuk dostu bütçe ve çocuk dostu adalet sistemi için mevzuat düzenlemelerini yapacağız. KHK'lilerin yaşadığı hak ihlalleri sona erecek. OHAL Komisyonu lağvedilecek. Komisyondaki tüm dosyaları yargıya teslim edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'ni iktidarımızda ilk bir hafta içerisinde tekrar yürürlüğe alacağız."

Karaca, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlayarak, "Yaşanan tüm çoklu hak ihlallerinin önlenmesi ve insan haklarına aykırılıkların sonlandığı bir Türkiye özlemi içinde olan tüm yurttaşların amasız, fakatsız sorunlarını çözmek için iktidara geliyoruz. Biz hazırız, birlikte ülkemizi hak ve özgürlükler ülkesi yapacağız." dedi.