Çankaya'da "Dilekler Çankaya Evi"nin temeli atıldı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Dilekler Çankaya Evi"nin temelini attı.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Dilekler...

18 Aralık 2022 - 19:10
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Dilekler Çankaya Evi"nin temelini attı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Dilekler Mahallesi'ndeki temel atma törenine Taşdelen'in yanı sıra CHP Ankara Milletvekilleri Tekin Bingöl, Levent Gök ve Yıldırım Kaya, CHP'nin Çankaya ve Mamak İlçe Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Taşdelen, en geç haziran ayının başında Dilekler Çankaya Evi'nin açılışını yapacaklarını belirtti.

Göreve geldiklerinde ilçede 10 Çankaya Evi bulunduğunu, bunları 21. Yüzyılın Halk Evleri olarak, mahallede her yaştan insanın kullanacağı yaşam merkezleri konumuna dönüştürdüklerini anlatan Taşdelen, gelecek yıl 30 Çankaya Evi ile hizmet vereceklerini kaydetti.

Başkan Taşdelen, 6,5 yılda Çankaya Evleri'nden 150 bine yakın kişinin faydalandığını aktardı.

Çok çalıştıklarını, hız kesmeden ve yorulmadan ürettiklerini vurgulayan Taşdelen, "Çankaya Evleri, kreşler, sosyal tesisler, parklar yapıyoruz. Çankaya Belediyesi, toplumcu, halkçı belediyeciliğin, totalde Türk belediyeciliğinin yüz akı haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Taşdelen, gelecek yıl Çankaya'da Atatürk Kültür Merkezi, Bademlidere Cumhuriyet Parkı ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni de açacaklarını bildirdi.