Büyükşehir belediyeleri arasında bütçesinden yatırıma en çok kaynağı Kayseri ayırdı

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin, bütçesinden yatırıma en çok kaynak ayıran büyükşehir belediyeleri arasında ilk sırada yer aldığı...

Büyükşehir belediyeleri arasında bütçesinden yatırıma en çok kaynağı Kayseri ayırdı
18 Ekim 2021 - 13:55
Kayseri Büyükşehir Belediyesinin, bütçesinden yatırıma en çok kaynak ayıran büyükşehir belediyeleri arasında ilk sırada yer aldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, "Belediyeler Arası Bütçe Kullanım Performanslarının Resmi Veriler Doğrultusunda Değerlendirme ve Ödüllendirme Projesi" kapsamında, 30 büyükşehir belediyesinin kesin hesaplarının değerlendirilmesi sonucu yatırıma en çok kaynak kullanan belediye oldu.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirleri geride bırakan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, toplam harcamasının yüzde 59,04’üne denk gelen 692 milyon 820 bin lira yatırım gideri ile Türkiye’de tüm büyükşehirlerin önünde yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir büyümeyi ve toplumsal refahı destekleyecek şekilde kamu kaynaklarının tahsisi ve kullanımının sağlanması açısından kararlı çalışmalarını sürdürerek, 2020 yılı faiz giderinin toplam tahsilata oranı ile de Türkiye’de birinci oldu.

Geçen yıl 1 milyar 233 milyon 159 bin TL toplam tahsilat yapan Büyükşehir Belediyesi, faiz gideri "0" TL olan tek büyükşehir belediyesi olarak dikkati çekti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anadolu’nun parlayan yıldızı olarak liderlik tahtına oturan, ticaret, sanayi ve endüstri merkezi olmasının yanı sıra turizm, kültür ve sanat merkezi olan kentte 2,5 yılda önemli çalışmalara imza attı.

Şeffaf yönetim anlayışı ile kentin ihtiyaçlarını karşılayan, geleceğine vizyon ve prestijli projeler kazandıran Büyükkılıç, 150 yıllık Kayseri Büyükşehir Belediyesinde kamu harcamalarında sağlanacak verimlilik, etkinlik ve denetimi en iyi şekilde kullanmış oldu.