Büyükkılıç, Farabi İslam Bilim ve Düşünce Tarihi Bilgi Şöleni'ne katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen "Ulusal Bilsem Öğrencileri Farabi...

Büyükkılıç, Farabi İslam Bilim ve Düşünce Tarihi Bilgi Şöleni'ne katıldı
14 Ekim 2021 - 17:30
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen "Ulusal Bilsem Öğrencileri Farabi İslam Bilim ve Düşünce Tarihi Bilgi Şöleni ve Resim Sergisi" açılışına katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen programda konuşan Başkan Büyükkılıç, 'Erdemlerin en büyüğü bilimdir' diyen Farabi'nin doğumunun 1150. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diledi.

"Farabiler bizlere ışık saçıyor, yol gösteriyor. Bizlerin yeni Farabilerin çıkması yönünde de elbette ki hep beraber gayret içerisinde olmamız gerekiyor" ifadelerini kullanan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Vesile olduğumuz ve her türlü desteğini verdiğimiz Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi bitme aşamasında. En önemlisi TÜBİTAK ile iş birliği halinde kurduğumuz, 6 bilim merkezinden birisi olan Kayseri Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde bilim merkezimiz var. Ayrıca Develi'de bir okulumuzu bilim merkezine dönüştürdük. Çünkü biz bilimi çok önemsiyoruz."