Büyükkılıç, Et ve Et Ürünleri Ar-Ge Merkezi'nde incelemede bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Borsası ve ORAN Kalkınma Ajansı işbirliğinde Et ve Et Ürünleri...

Büyükkılıç, Et ve Et Ürünleri Ar-Ge Merkezi'nde incelemede bulundu
27 Haziran 2022 - 17:55
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Borsası ve ORAN Kalkınma Ajansı işbirliğinde Et ve Et Ürünleri Araştırma-Geliştirme İstasyonu Projesi kapsamında hayata geçirilen Et ve Et Ürünleri Ar-Ge Merkezi'nde incelemede bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Borsası ve ORAN Kalkınma Ajansı işbirliğinde Karpuzatan bölgesinde faaliyete geçirilen merkezi inceledi.

Merkezde, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ve Ar-Ge Merkezi yönetimi tarafından karşılanan Başkan Büyükkılıç'a Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin de eşlik etti.

Başkan Büyükkılıç, Bağlamış ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, "Bizler de ORAN Yönetim Kurulu Üyesi olarak konuyu sahiplenmek suretiyle yönetimde bulunan değerli valilerimizin, belediye başkanlarımızın ikna edilmesi ve bu konuya sahip çıkması sürecinde böyle bir Ar-Ge merkezi ortaya çıktı. Bu merkezin şu anda hayata geçirilecek olsa 6 milyon liralık bir yatırım gerektiriyor." ifadelerini kullandı.

Bağlamış ise proje için ORAN Kalkınma Ajansı’ndan 950 bin lira hibe aldıklarını vurguladı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de Kayseri’nin Türkiye’nin en önemli et üretim merkezlerinden olduğunu kaydetti.