Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83'üncü yılında Ankara'nın ilçelerinde...

10 Kasım 2021 - 14:55
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83'üncü yılında Ankara'nın ilçelerinde ilçesinde anıldı.

Çubuk Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Kaymakam Adem Keleş ve Belediye Başkanı Baki Demirbaş, anıta çelenk sundu.

Saat 09.05'te siren sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okunup Türk bayrağı yarıya indirildi. Belediye görevlileri tarafından Atatürk Anıtı'ndaki meşaleler de yakıldı.

Bazı esnaf ve vatandaşlar da siren çaldığı esnada saygı duruşuna katıldı.

Buradaki törenin ardından tören, Çubuk Halk Eğitim Merkezinde devam etti. Buradaki törende İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yunus Emre Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Şule Tosunkaya tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Programda öğrenciler şiirler okudu, oratoryo sunuldu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından Yunus Emre Anadolu Lisesi müzik öğretmeni İsmet Efe Erdem ve Ümit Gürmen yönetiminde öğrenciler tarafından kurulan orkestra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi.

Konserin ardından ilçe genelinde gerçekleştirilen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Lokman Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Caner Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan, MHP İlçe Başkanı İhsan Mutlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir, şehit aileleri, gaziler, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Kahramankazan​​​​​​​

Milli Egemenlik Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayan anma etkinlikleri, Şehit Ömer Takdemir Ortaokulu'nun hazırladığı salon programıyla devam etti.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi'ndeki programda ise öğrenciler, hazırladıkları gösterileri sundu. Davetlilerin salona girişi sırasında üzerinde Atatürk’ün imzasının yer aldığı siyah maske dağıldı.

Programın sonunda ilçe genelinde düzenlenen 10 Kasım ve Atatürk konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, daha sonra Atatürk konulu resim sergisi gezildi.

- Beypazarı

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saat 09.05'te siren sesi eşliğinde saygı duruşunda bununulup İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi.

Belediye Mustafa Cankara Kültür Merkezi'nde devam eden programda Beypazarı Nurettin Karaoğuz Vakfı Anadolu Lisesi'nin hazırladığı etkinlikler gerçekleştirildi.

Programlara Kaymakam Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Büyükbaş, Emniyet Müdürü Metin Demirci, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Haluk Muharrem Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karadede, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun ile siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan CHP İlçe Başkanı Hasan Kostak da törenin ardından partililerle Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

- Gölbaşı

Cumhuriyet Meydanı'nda Kaymakam Tülay Baydar Bilgihan ve Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende saat 09.5'te siren sesiyle saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra program, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde devam etti. Buradaki programda Adem Bilhan Uysal İlkokulu öğretmenleri ve öğrencilerin hazırladığı gösteriler sunuldu.

Anma törenine İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Garnizon Komutanlığı ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.