Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83'üncü yılında Kayseri, Yozgat, Kırıkkale, Sivas...

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz
10 Kasım 2021 - 12:05
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83'üncü yılında Kayseri, Yozgat, Kırıkkale, Sivas, Kırşehir, Niğde ve Nevşehir'de anıldı.

Kayseri'de, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vedat Öncel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve bayrak yarıya indirildi.

Anma etkinlikleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen programla devam etti. Buradaki programda, Sami Yangın Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk oratoryosu sunuldu.

Etkinlik kapsamında Atatürk Evi'nde resim sergisi açıldı.

Vali Günaydın, sergide yaptığı konuşmada, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi üstüne çıkmak için de Kayseri olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz." diye konuştu.

- Yozgat

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Ziya Polat ve Belediye Başkanı Celal Köse, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunup bayrak yarıya indirildi.

Anma etkinliklerine Yozgat Belediyesi Kültür Merkezi ve Sinema Salonu'nda devam edildi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Başer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri, askeri personel ve öğrenciler katıldı.

- Kırıkkale

Kırıkkale'de, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saat 09.05'te çalan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Çelenk törenine, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde devam eden törende, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince hazırlanan "Atatürk" konulu resim sergisi gezildi.

Tören, öğrencilerin Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirmesi ve "Mustafa Kemal Ülküsü" adlı drama gösterisiyle sona erdi.

- Sivas

Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Vali Salih Ayhan, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Yılmaz Doğan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunup bayrak yarıya indirildi.

Ayhan, şeref defterine, fikirleriyle, eserleriyle, fedakar gayretleriyle anılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamına sığdırdığı büyük başarıların dünya milletlerine de örnek olduğunu yazdı.

Tören daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde devam etti.

- Kırşehir

Kırşehir Cacabey Meydanı'nda düzenlenen törende Vali İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu, daha sonra İstiklal Marşı okundu. Meydana bağlantılı yollardaki vatandaşlar da saygı duruşuna eşlik etti.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam eden törende, Atatürk'ün sevdiği şarkılar icra edildi.

Törene, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, sivil tolum kuruluşu başkanları, gaziler ve öğrenciler katıldı.

- Niğde

Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'te saygı duruşundan bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu esnada yoldan geçen vatandaşlar ve sürücüler, araçlarından inerek, saygı duruşuna ve İstiklal Marşı'na eşlik etti.

İl Kültür Merkezi'nde devam eden programda, "Atatürk" konulu resim sergisi açıldı ve Yunus Emre Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan "Atatürk Kurtuluş Savaşı'nda" konulu oratoryo gösterisi sunuldu.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Nevşehir

Nevşehir Valiliği önünde düzenlenen törende, Vali İnci Sezer Becel ve Belediye Başkanı Mehmet Savran, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saat 09.05'te çalan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam eden anma programında Atatürk konulu resim ve fotoğraf sergisi açılışı yapıldı.