Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 83. yılında Konya, Karaman, Aksaray, Afyonkarahisar'da düzenlenen törenlerle anıldı

10 Kasım 2021 - 12:00
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83. yılında Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Konya Anıt Meydanı'nda düzenlenen törende, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, Türk bayrağı göndere çekildi.

Devlet Tiyatrosu Salonu'nda devam edilen programda, Karatay TOKİ Anadolu Lisesi öğrencileri Atatürk'ün hayatını anlatan şiirler okudu. Programın sonunda öğrenci korosu Atatürk'ün sevdiği türküleri okudu.

Törene, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Karaman

Karaman'da da Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen törende, Vali Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şube Başkanı Ülkan Şanlıtürk, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Piri Reis kültür Merkezinde devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak, şiirler okundu.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

- Aksaray

Aksaray'da 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen tören, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile Belediye Başkanı Evren Dinçer’in Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı.

Saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Sirenlerin çaldığı sırada, meydana açılan yollarda yayalar saygı duruşuna eşlik etti, sürücüler araçlarını durdurdu.

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da ise törenler Kocatepe Park'ındaki düzenlendi. Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile Garnizon ve İkmal Komutanı Tuğgeneral Osman Alp Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Caddelerde sürücüler de araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.