Binlerce fidanla "Türkiye Yüzyılı" logosu oluşturuldu

Konya Antalya kara yolunda 3 bin 75 metrekarelik bir yamaca dikilen mazı fidanlarla oluşturulan logo, kara yolundan seyahat eden yolcular tarafından rahatlıkla görülebiliyor Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal: "Fidanlar büyüdüğünde makasla, budama ve şekil verme işlemlerini yaparak yazıların, yıldızların, hilalin tek tek okunmasını, görülmesini sağlayacağız. Makasa gelen bir tür olduğu için mazı seçildi. Ağaçlar büyüdükçe şekil vererek görünür halde tutacağız"

08 Aralık 2022 - 12:25
Konya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, Konya-Antalya kara yolunun 25. kilometresinde bir yamaca mazı fidanlarıyla "Türkiye Yüzyılı" logosu işlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla kutlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ilk olarak Ankara'da Atatürk Orman Çiftliğine "Türkiye Yüzyılı" logosu işlendi.

Konya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından da Konya-Antalya kara yolunun 25. kilometresinde bir yamaca mazı fidanlarından 3 bin 75 metrekare alana aynı logonun işlenmesi için çalışma başlatıldı.

Yamaçtaki kayaların temizlenmesiyle başlayan çalışmada, Ereğli, Olcay, Altınapa ve Seydişehir orman fidanlıklarından getirilen 15 bin altuni mazı ve 53 bin doğu mazısı 15 günde toprakla buluşturuldu.

Ankara'dan Antalya'ya kara yoluyla seyahat eden yolcular, Konya'dan çıktıktan 25 kilometre sonra ağaçlardan oluşturulan logoyu görebiliyor. Türkiye yüzyılı logosu Anadolu Ajansı