Beypazarı ilçesinde çiftçilere buğday tohumu dağıtıldı

eypazarı ilçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Beypazarı Belediyesi tarafından 344 çiftçiye yüzde 75 hibeyle tohumluk buğday dağıtıldı.Yukarı...

Beypazarı ilçesinde çiftçilere buğday tohumu dağıtıldı
26 Ekim 2022 - 19:50
eypazarı ilçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Beypazarı Belediyesi tarafından 344 çiftçiye yüzde 75 hibeyle tohumluk buğday dağıtıldı.

Yukarı Sanayi bölgesinde düzenlenen törene, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, Kaymakam Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Gökgöz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Adem Büyükhan, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş ve çiftçiler katıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, Beypazarı'nın, Ankara’nın tarımsal üretim merkezlerinden olduğunu söyledi.

İlçenin özellikle sebze ve fide üretimiyle öne çıktığına dikkati çeken Korkmaz, "Emek veren üreticimizi destekleme konusunda bakanlığımızın bir çok çalışması ve projesi var. Rakamlara baktığımızda Beypazarı’nda ıspanak, marul, havuç, turp, yeşil soğan üretiminde çok önemli artışlar olduğunu görüyoruz. Bazı ürün gruplarında yüzde 50 artış olduğunu görüyoruz. Çiftçimizin tarım sektörüne her geçen gün yeni yatırımlar yaptığını, soğuk hava depoları ve benzeri bir çok yatırım yapıldığını görüyoruz." dedi.

Milletvekili Asuman Erdoğan da çiftçilerin her zaman yanında olduklarını belirterek, devletin gerçek sahibi vatandaşların mutlu olması ve refah içinde yaşaması için çalışacaklarını ifade etti.

Kaymakamı Oktay Erdoğan da devletin çiftçisine sahip çıktığını ve her zaman üretenin yanında olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da belediye başkanı olmadan önce kendisinin çiftçilik yaptığı için çiftçinin durumunu çok iyi bildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından 344 çiftçiye yüzde 75 hibe destekli buğday tohumu dağıtıldı.