Belediye Başkanı Özdemir'den Ahilik Haftası mesajı

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.Özdemir, mesajında, milletin asırlardır sahip olduğu birlik...

14 Eylül 2021 - 14:10
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özdemir, mesajında, milletin asırlardır sahip olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en canlı örneklerinden birisinin Ahilik teşkilatı olduğunu belirtti.

Ahilik teşkilatının bu toprakları vatan kılan en önemli milli organizasyonlardan biri olduğunu aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Ahi Evran'dan, Şeyh Edebali'ye ahiler, bulundukları her noktada milli kültürümüzün kurucusu ve yaşatıcısı olmuşlar ve milletimizin maneviyatını her zaman diri tutmuşlardır. Ahilik kültürü güzel ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel huyların bir araya gelmesinden oluşur. Ahilik Haftası münasebetiyle Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran Veli'yi rahmet ve minnetle anıyor, bugünümüze ve geleceğimize yol gösteren Ahilik geleneğinin yaşatılması ve güler yüzlü meslek erbaplarının yetişmesi dileklerimle, esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası'nı en içten duygularımla kutluyorum."