Başkentteki 60 yıllık tarihi Anafartalar Belediye Çarşısı yenileniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus'taki 60 yıllık Anafartalar Belediye Çarşısı'nda yenileme çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesinden...

25 Eylül 2022 - 16:55
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus'taki 60 yıllık Anafartalar Belediye Çarşısı'nda yenileme çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 1960'lı yıllarda yapılan ve içerisinde 59 dükkan bulunan çarşı için hazırlanan yenileme projesi, Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Proje kapsamında çarşının çatısı ile kepenk ve tenteleri yenilenecek, tabela ile cepheleri tarihi dokuya uygun malzemeyle tek tip olacak şekilde tekrar yapılacak, dış zemin kaplaması düzenlenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, uzun süredir bakımsız kalması ve sonradan yapılan eklentiler nedeniyle çarşının özellikle fiziki halinin özgün dokusunu kaybettiğini belirtti.

Ulus'taki diğer çalışmalar kapsamında burada da yenileme çalışması yaptıklarını aktaran Ödemiş, "Amacımız Ankara kent tarihinde çok özel yeri olan bu özel çarşıyı özgün dokusuna göre yeniden düzenleyerek Ankara alışveriş tarihinde hak ettiği yere, eski canlı günlerine kavuşturmak." ifadesini kullandı.