Başkentte Hacıkadın Şehir Ormanı'na, yeni park ve rekreasyon alanı yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Keçiören'deki 148 hektarlık alana kurulu Hacıkadın Şehir Ormanı'na, yeni park ve rekreasyon alanı...

23 Ekim 2022 - 12:15
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Keçiören'deki 148 hektarlık alana kurulu Hacıkadın Şehir Ormanı'na, yeni park ve rekreasyon alanı yapacak.

ABB'den yapılan açıklamaya göre, Belediye tarafından 25 yıllığına kiralanan 148 hektarlık alana sahip Hacıkadın Şehir Ormanı, günübirlik aktiviteler, düğünler, çadır ve karavan kampları gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Bu kapsamda, proje alanının farklı noktalarında 3 düğün salonu olacak. Ziyaretçilerin, orman manzarası eşliğinde yemek yiyebileceği bir restoran da hizmete açılacak.

Şu anda 81 oturma alanına sahip piknik alanının kapasitesi çalışmaların ardından 250'ye çıkarılacak. Barbekü, çeşme ve piknik masası gibi donatılara sahip orman içi piknik alanı oluşturulacak.

Çocuklar için ormanla iç içe, doğal malzemelerle tasarlanmış yaratıcı oyun alanları yapılacak.

Ormanda bulunan iki katlı yapı revize edilerek hem doğa okulu hem de sosyal eğitim merkezi haline getirilecek.

Mini bir hayvanat bahçesinin yapılacağı ormanda, macera parkuru, tırmanma duvarı gibi etkinlik alanları da kurulacak.

Binicilik eğitimi için manej alanı, yamaç salıncağı ve cam teras inşa edilecek, uzaktan kumandalı araba yarışları için parkur ve geri dönüştürülmüş malzemelerle "paintball" sahası yapılacak.

Ormandaki doğal patikalar ve açık alanlarda, off-road, motokros, ATV, bisiklet ve doğa yürüyüşü parkurları ile oryantiring alanları oluşturulacak.

Ormanın manzaraya hakim bir bölgesi, çadır ve karavan kamp alanı olarak ayrılacak.

Ayrıca, farklı noktalara yerleştirilecek seyir kuleleri ile orman manzarası ve yaban hayatının gözlenmesi sağlanacak.