Başkentin ilçelerinde "İklim Değişikliği Farkındalık Okulu" çalışmaları sürüyor

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün TÜBİTAK 4004 "İklim Değişikliği Farkındalık Okulu" adlı projesi kapsamında, küresel iklim...

Başkentin ilçelerinde "İklim Değişikliği Farkındalık Okulu" çalışmaları sürüyor
07 Eylül 2022 - 15:55
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün TÜBİTAK 4004 "İklim Değişikliği Farkındalık Okulu" adlı projesi kapsamında, küresel iklim değişikliğine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla, iklim değişikliği etkilerinin bazı bölgelerde gözlemlenmesi dolayısıyla Beypazarı, Ayaş ve Nallıhan ilçelerinde arazi çalışmaları yapılıyor.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Coğrafya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Şahin, yaptığı açıklamada, son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de iklim değişikliği konusunda önemli çalışmalar ve bazı projelerin hayata geçirilmeye başlandığını söyledi.

Bu kapsamanda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gazi Üniversitesinin iş birliğinde çalışma yürütüldüğünü aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Projenin yürütücülüğünü İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE personeli Nadiye Özcan (coğrafya öğretmeni) ve Gazi Üniversitesinden, Ankara Üniversitesinden ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden hocalarımızla, 36 lise öğrencimize iklim değişikliğine yönelik farkındalık eğitimi vermeye çalışıyoruz. Örneğin daha geçen hafta Pakistan’da muson yağışlarının yol açtığı, iklim değişikliğine bağlı olarak sel, su baskınları, sel taşkınları meydana gelmeye başladı. Bunların hepsi, hayatımızın tarımdan ticarete, turizmden insan sağlığına ve beslenmeye kadar çok çeşitli etlikleri olmakta. Biz de bu kapsamda öğrencilerimize farkındalık geliştirmeye çalışacağız."

Şahin, ilçelerdeki çalışmalarının 5 gün süreceğini sözlerine ekledi.

Nadiye Özcan ise İklim Değişikliği Farkındalık Okulu projesine Ankara merkez ilçelerden 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin katıldığını ifade etti.