Başkan Büyükkılıç, trafiği rahatlatacak yeni bulvardaki çalışmaları denetledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Bulvarı ile Şehit Komandolar Caddesi arasında devam eden 30 metre genişliğindeki...

07 Mayıs 2021 - 13:50
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Bulvarı ile Şehit Komandolar Caddesi arasında devam eden 30 metre genişliğindeki bulvarda yürütülen çalışmaları denetledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesi'nde devam eden çalışmalar hakkında Fen İşleri Daire Başkanı Ali Hasdal'dan bilgi alan Büyükkılıç, 5 kilometrelik çok önemli bir yolun hayata geçeceğini aktardı.

Erciyes Bulvarı ve Şehit Komandolar Caddesi arasındaki 30 metre genişliğindeki yolun yapım çalışmalarının imar planına uygun olarak devam ettiğini belirten Büyükkılıç, "Güzergah üzerindeki mülkiyetlerin İmar Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca yola terki gerçekleştirilmiştir. Yol güzergahında kalan yapı ve benzeri imalatların yıkımı büyük ölçüde tamamlanarak yol platformu oluşturulmuştur." ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, yol çalışmalarında kazı ve dolgu işlerinin yürütüldüğünü ve bu kapsamda işin yaklaşık yüzde 70'lik kısmının tamamlandığını belirterek, altyapı kurumlarınca yapılacak gerekli imalatlar için de ihale hazırlıklarının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yolun 2021 sonu itibarıyla tamamlanmasının planlandığını anlatan Büyükkılıç, yolun tamamlanmasıyla şehir trafiğini rahatlatacak önemli bir arter kazandırılacağını sözlerine ekledi.