BASİAD Başkanı Yücel: "Sigortayı bir masraf olarak gören anlayışı değiştirmeliyiz"

aşkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ali Yücel, Türkiye'de sigortaya bakış açısının değişmesi gerektiğini...

26 Mayıs 2022 - 11:35
aşkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ali Yücel, Türkiye'de sigortaya bakış açısının değişmesi gerektiğini belirterek, "Kötü bir tecrübe yaşamadan sigorta yaptırmaktan kaçınan, sigortayı bir masraf olarak gören anlayışı değiştirmeliyiz. Sigorta masraf değil, tasarruftur." ifadesini kullandı.

Yücel, "Sigorta Haftası" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sigorta bilincinin ülkede tam olarak oluşmadığını bildirdi.

Sigortanın ekonomik, bireysel ve toplumsal katkısına dikkat çekilmesi ve sigorta bilincinin artırılması açısından Sigorta Haftası'nın önemli olduğunu vurgulayan Yücel, Türkiye'de sigortaya bakış açısının değişmesi gerektiğini ifade etti.

Yücel, şunları kaydetti:

"Karşı karşıya olduğumuz risklerin her geçen gün daha da arttığı bir devirdeyiz. Ancak sigortanın önemi maalesef hasar meydana geldikten sonra anlaşılıyor. Kötü bir tecrübe yaşamadan sigorta yaptırmaktan kaçınan, sigortayı bir masraf olarak gören anlayışı değiştirmeliyiz. Sigorta masraf değil, tasarruftur."

Sigorta sektörünün ekonomik büyümeye da katkı sağladığını belirten Yücel, "Dünyada en gelişmiş ülkelere, en güçlü ekonomilere baktığımızda sigorta sektörlerinin güçlü olduğunu görüyoruz. Sigorta, ekonomik riski azaltarak kalkınmayı destekler, yeni yatırımlar için güven zemini oluşturur." değerlendirmesinde bulundu.