Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103. yılı Gölbaşı'nda çeşitli etkinliklerle kutlandı

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103. yıl dönümü kapsamında Gölbaşı ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.İlçedeki etkinlikler, Cumhuriyet...

27 Aralık 2022 - 16:40
Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103. yıl dönümü kapsamında Gölbaşı ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlçedeki etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Kaymakamlık ve Gölbaşı Belediyesi çelenklerinin anıta konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde ise Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı gösteriler sunuldu.

Etkinlikler kapsamında Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen kortej yürüyüşü, Kaymakamlık binası önünden başladı ve Atatürk Sahil Parkı'nda sona erdi.

Yürüyüşe, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da katıldı.

Protokol üyeleri yürüyüşün ardından sinsin ateşi yaktı, seğmenlerle beraber ateşin etrafında geleneksel sinsin oyunu ve Ankara havaları oynadı, mehteran gösterisi yapıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, burada yaptığı konuşmada, Ankaralıların Mustafa Kemal Paşa'yı büyük bir coşkuyla bağrına bastığını belirterek, "Ankara'da birçok kuruluşta bu tür etkinlikler yapılıyor ama Gölbaşı'ndaki biraz farklı çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya giriş kapısıdır." diye konuştu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek de 103 yıl önce Gölbaşılılar ve Ankaralılar olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında olduklarını vurgulayarak, şunlar kaydetti:

"Yine Atamızın izinde ve yanında olmaya devam ediyoruz. Gölbaşılılar olarak biz çok şanslıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 103 yıl önce burada konaklıyor ve köylülerle sohbet ediyor. Daha sonra da buradan hareket ederek Dikmen sırtlarına gidiyor ve seğmenler tarafından karşılanıyor. Seğmenler onu 'Atam seni görmeye geldik bu vatan uğruna ölmeye geldik' diye karşılıyor. Bugün yine aynı ruhla seğmenlerimiz burada. Atamızın Ankara'ya verdiği önem ışığında, modern Türkiye'nin çağdaşlaşma yolundaki sembolü Ankara'mız için çalışmaya, bu ülkeyi onun çizdiği yolda güzel yarınlara ulaştırmaya gayret edeceğiz. Bu duygular ile Atamızın Ankara'ya gelişinin 103. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle anıyor, hepinize saygılar sunuyorum."

Etkinliklere, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, MHP İlçe Başkanı Serdar Tekin, CHP İlçe Başkanı Engin Eren, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mikail Arıkan, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, STK temsilcileri, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.