AŞTİ'de yenileme çalışmaları tamamlandı

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) yenileme çalışmaları tamamlandı.Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya...

28 Kasım 2022 - 11:00
Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) yenileme çalışmaları tamamlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yenileme çalışmaları 3 etap halinde yapıldı.

İlk olarak ekonomik ömrünü tamamlayan yangın merdivenleri, oturma grupları, tavan aydınlatma ve havalandırma sistemleri yenilendi. Terminal içerisinde bulunan duvar kaplama panelleri kaldırılarak, yanmaz nitelikte çimento ve alçı esaslı cephe kaplama malzemeleriyle değiştirildi.

İkinci etap çalışmaları kapsamında ise AŞTİ'nin giden yolcu katındaki mevcut büfeler kaldırılarak yerlerine 26 büfe yapıldı ve yan kanatlarda boşaltılan gişe yerlerine 10 dükkan tahsis edildi. Otobüs yazıhaneleri de vatandaşların ulaşımı ve yoğunluk bölgelerine göre yeniden düzenlendi. Otobüs yazıhaneleri ve büfelerin yenilenmesi için 8 milyon 920 bin lira harcandı.

Yenilemenin üçüncü etabında seyahat temalı bir kütüphane, üniversite öğrencilerinin kullanabileceği ders çalışma salonu, günlük kiralık ofis, toplantı salonları, sergi ve gösteri salonuyla çocuk oyun alanları yapıldı.

- AŞTİ'nin çatısına güneş enerji sistemi kurulacak

Yenileme çalışmaları kapsamında AŞTİ'nin 20 bin metrekarelik çatı alanının 14 bin 500 metrekarelik kısmına güneş enerji sistemi (GES) kurulması için çalışmalar sürüyor. GES projesi ile terminalin tükettiği enerjinin yüzde 40'ını güneş enerjisinden karşılayarak tasarruf etmesi sağlanacak. Çatının yenileme çalışmalarında ise yüzde 85 seviyesine gelindi.

BUGSAŞ Genel Müdürü Vecihi Halil İyigün, AŞTİ'de bulunan büfe ve stantları belli bir esasa göre daha düzgün ve kullanılabilir bir alana taşımaya devam ettiklerini belirterek, "Giden yolcu katında 12 büfe ve toplam 5 standın yerleri de hazırlandı, esnafımız taşınma işlemini de tamamladı. Giden yolcu katının inşaatı ise devam etmekte, yeni yıla girmeden tamamlayarak hizmete açacağız." ifadelerini kullandı.

Bilet satış gişelerinin üstünde bulunan boş alanı da değerlendirerek sosyal alan haline getirdiklerini kaydeden İyigün, "Bu çalışmayı da tamamladık. Sadece açılış için gün sayıyoruz. Bu sosyal alan içerisinde çocuk oyun alanı, sergi alanı, okuma alanı ve kütüphane, 6 bölümlü toplantı alanımız mevcut." bilgisini verdi.