Ankara Valisi Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı

Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmenlerin, eğitim neferleri olarak çocukların geleceğine yön verirken, toplumun da geleceğini şekillendirdiğini...

23 Kasım 2022 - 16:40
Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmenlerin, eğitim neferleri olarak çocukların geleceğine yön verirken, toplumun da geleceğini şekillendirdiğini belirtti.

Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmenlik" unvanının verildiği öğretmenler gününü kutladı.

Öğretmenliğin sorumluluğu ağır, özveri ve sabır isteyen, dünyanın en onurlu mesleği olduğunu vurgulayan Şahin, öğretmenlerin, istikbali imar eden eğitim neferleri olarak, çocukların geleceğine yön verirken toplumun da geleceğini şekillendirdiğini belirtti.

Şahin, "Mesleğine yüreğini koymuş idealist öğretmenler dün olduğu gibi bugün de tazecik dimağları ilim ve irfanla donatarak ufku geniş, üretken, vatanına ve bayrağına bağlı, erdemli nesiller yetiştirmeye devam etmektedir." değerlendirmesini yaptı.

Şahin, başta eğitim şehitleri olmak üzere, ebediyete intikal eden öğretmenleri rahmet ve minnetle anarken, emeklilik günlerini geçiren öğretmenlere de uzun bir ömür diledi.