Ankara Keçiörengücü-Bereket Sigorta Ümraniyespor maçının ardından

Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Taner Taşkın: "İyi bir takıma karşı çok önemli bir galibiyet aldık" Bereket Sigorta Ümraniyespor Teknik Sorumlusu Tayfun Rıdvan Albayrak: "Golleri bulduktan sonra hücum yapmaktan vazgeçtik"

28 Kasım 2021 - 17:05
Spor Toto 1. Lig'in 14. haftasında Bereket Sigorta Ümraniyespor'u 3-2 yenen Ankara Keçiörengücü'nün teknik direktörü Taner Taşkın, iyi bir takıma karşı çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Taner Taşkın, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Ümraniyespor bugün bulunduğu yeri hakkeden bir takım. Çok iyi bir takıma karşı önemli bir galibiyet aldık. İki sefer geriye düşmemize rağmen sahada hiç vazgeçmeyen bir Ankara Keçiörengücü vardı."diye konuştu.

Rakipleriyle ilgili hafta başından beri ciddi analizler yaptıklarını anlatan Taşkın, "Bereket Sigorta Ümraniyespor'un önünü nasıl kesebiliriz, onları nasıl yenebiliriz, nasıl 3 puan alabiliriz diye çalışmalar yaptık. Çok şükür çocuklar dediklerimizi harfiyen yerine getirdiler. Maçın ilk yarısı 1-0 geriye düştüğümüz halde oyuna hakim olan yine bizdik. Çok istedik ve bunu sahada çocuklarımız başardı. Hamdolsun galip geldik. Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Taşkın, ligdeki ilk hedeflerinin tehlike sınırından kurtulmak olduğunu vurgulayarak, "Biz takımın başına geldiğimizde 4 puanla sonuncu durumdaydık. Şu an 13 puana çıktık, bunu başardık. Ayaklarımız yere sağlam basmalı, insanlara hayal satmamalıyız. Önce şu tehlike sınırının üstüne çıkmamız gerekiyor. Ondan sonra bu çocuklara daha iyi oynayacaktır. Devreye kadar 5 maçımız var, iyi değerlendirebilirsek ikinci devre belki de başka hesaplar yapabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.


- "Golleri bulduktan sonra hücum yapmaktan vazgeçtik"

Bereket Sigorta Ümraniyespor Teknik Sorumlusu Tayfun Rıdvan Albayrak ise iyi oynadıkları maçtan mağlubiyetle ayrıldıkları için üzgün olduğunu söyledi.

Güçlü bir rakibe karşı oynadıklarını anlatan Albayrak, "Rakibimizin güçlü tarafları, direkt oyunu oynayan, savunmadan kazandığı toplarla geçiş yapan, mesafeleri doğru belirleyen bir takımdı. Bunları önlemek için neler yapmamız gerektiğini biliyorduk. Golleri bulduktan sonra oynamaktan ve yerleşerek hücum yapmaktan vazgeçtik. Rakibimiz de iç saha oyunlarında önemli bir tepki veriyor ve ikili mücadelelerde daha istekli oynuyorlar. Kaybettik, üzgünüz." diye konuştu.