Ankara'dan kısa kısa

Güdül Kaymakamı Deniz Yıldım, Çukurören Mahallesi'ni ziyaret etti.Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'la birlikte Çukurören Mahallesi'ni...

10 Ekim 2022 - 17:35
Güdül Kaymakamı Deniz Yıldım, Çukurören Mahallesi'ni ziyaret etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'la birlikte Çukurören Mahallesi'ni ziyaret eden Yıldırım, muhtar Mücahit Aydın'dan, mahallenin genel durumu hakkında bilgi aldı.

Yıldırım ve Yalçın daha sonra sulama göletinde incelemede bulundu.

Kaymakam Yıldırım, mahalle ziyaretlerinin sürdüreceğini kaydetti.

- Çubuk "Tam Bana Göre Festival"de tanıtıldı

Çubuk Belediyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen "Tam Bana Göre Festival"de ilçenin ve yöresel ürünlerin tanıtımını yaptı.

Altındağ ilçesinde 5-9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen festivalde yer alan Çubuk Belediyesi, kurduğu ekranda ilçenin doğal güzellikleri ve gençlere yönelik yapılan çalışmaları tanıttı. İlçenin coğrafi işaretli ürünleri Çubuk agat taşı, Çubuk vişnesi ve çubuk turşusu başta olmak üzere yöresel ürünlerinin tanıtımının ve ikramlarının yapıldığı standa vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Çubuk Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Kılıç, Türkiye genelinden 145 belediyenin katıldığı festivalde Çubuk'u en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını belirterek, "Belediye Başkanımız Baki Demirbaş'ın talimatlarıyla festivalde yerimizi aldık. Hem belediye personelimiz hem de biz belediye meclis üyelerimiz ilçemizin tanıtımı için canla başla çalışıyoruz. Burada yöresel ürünlerimizi hem tanıttık hem de tattırdık. Festival boyunca 300 litre vişne suyu, 600 kilogram turşu ve yöresel ürünlerimizde gözleme, tandır böreği tattırdık. İlgi gayet güzeldi." ifadelerini kullandı.

- Çubuk'ta asfalt çalışmaları

Çubuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde asfalt yenileme çalışmalarına Fatih Mahallesi'ndeki cadde ve sokaklardan başladı.

Fatih Mahallesi'ndeki 10 sokakta başlayan çalışmalar Muhsin Yazıcıoğlu, Yıldırım Beyazıt ve Esenboğa mahallelerinde sürecek ve ilk etapta 9 bin ton sıcak asfalt kullanılacak.

Fatih Mahallesi Muhtarı Selahattin Teke, başlatılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Baki Demirbaş'a ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

Belediye Başkanı Baki Demirbaş, yürütülen çalışmaları denetleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Kış gelmeden asfaltlama çalışmalarını tamamlamak istediklerini kaydeden Demirbaş, "Geçen yıl da belediyemizin öz kaynaklarıyla 40 bin ton sıcak asfaltı cadde ve sokaklarımıza serdik. Bu yılki çalışmalarımızla da geçen yılki çalışmalarımıza ilaveten ilçemizin yollarının daha konforlu hale getirilmesini hedefleniyoruz. Mahalle sakinlerimiz ve tüm ilçe halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

- Kaymakam Erdoğan ve Belediye Başkanı Kaplan öğrencilerle bir araya geldi

Beypazarı Kaymakamı Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, KYK öğrenci yurdunda kalan öğrencilerle kahvaltıda bir aya geldi.

Erdoğan ve Kaplan, Gazipaşa Mahallesi Ilıman mevkisinde 538 öğrencinin kaldığı yurtta, kahvaltının ardından incelemede bulundu, yurt müdürü İbrahim Yıldız'dan bilgi aldı.

Kaymakam Erdoğan, "Üniversiteler ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde çok önemli bir rol üstlenmiştir. Ülkemizin daha ileri seviyelere ulaşması için daha fazla çalışmaları gerekiyor. Biliyoruz ki öğrencilerimiz bizim için önemli ve kıymetlidir. Bu tür programlarda ilerleyen zamanlarda yeniden bir araya gelmeyi ümit ediyoruz." dedi.