Ankara'da solist kız arkadaşını silahla yaralamakla suçlanan arkadaşına 25 yıl hapis istemi

Ankara'da solist olan kız arkadaşını alıkoyup silahla yaraladığı öne sürülen erkek arkadaşı ile babası hakkında 10 yıldan 25 yıla kadar hapis...

26 Kasım 2022 - 12:25
Ankara'da solist olan kız arkadaşını alıkoyup silahla yaraladığı öne sürülen erkek arkadaşı ile babası hakkında 10 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, kentteki bir gece kulübünde solist olan Ebru Sultan Bozdağ'ı (32) 5 eylülde alıkoyup silahla yaraladığı iddia edilen erkek arkadaşı Hasan Karabudak (26) ve kendisine yardım ettiği belirtilen babası Doğan Karabudak hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen Bozdağ'ın kıskançlık nedeniyle sık sık kavga ettikleri erkek arkadaşı Hasan Karabudak'a olay günü ayrılmak istediğini söylediği belirtildi.

Karabudak'ın bunun üzerine boğazını sıkıp belindeki tabancayı çıkartıp yanağına tutarak, "Seni bir daha şarkı söyleyemeyecek, sahneye çıkamayacak şekilde vuracağım, sonrada def olup gideceğim" deyip tetiğe bastığını savunan Bozdağ, olayda yaralandığını anlattı.

Bozdağ, yaralandıktan sonra da erkek arkadaşının kendisini yardım istediği babasının evine götürüp tedavi etmeye çalıştıklarını ve kanı durduramayınca hastaneye götürdüklerini ifade etti.

Hasan Karabudak ise ayrılmak istediği Bozdağ'ın intihar etmek için başına dayadığı tabancayı elinden almak istediğini ancak tabancanın ateş almasıyla kız arkadaşının yaralandığını ileri sürdü.

Cumhuriyet savcısı da iddianamede, merminin giriş açısı ve yönü ile müştekinin sağ elini kullandığı dikkate alındığında intihar girişimi iddialarının hayatın olağan akışına ters olduğuna işaret etti.

Hasan Karabudak ile babasının ifadelerinde çelişki olduğuna dikkati çeken savcı, Karabudak’ın olaydan kısa süre önce tabanca satın aldığı yönünde tanık beyanı olduğunu da aktardı.

Bozdağ'ın olay sonrası iradesi dışında hastane yerine Doğan Karabudak'ın evine götürüldüğü aktarılan iddianamede, Hasan Karabudak'ın, "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 11 yıldan 25 yıla, babası Doğan Karabudak'ın ise "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 10 yıla kadar hapsi istendi.