Ankara Büyükşehir Belediyesinin dördüncü çocuk gündüz bakımevi Keçiören'de açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dördüncü çocuk gündüz bakımevini Keçiören Kuşcağız'da açtı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yeni...

31 Ağustos 2021 - 16:20
Ankara Büyükşehir Belediyesi, dördüncü çocuk gündüz bakımevini Keçiören Kuşcağız'da açtı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yeni açılan ve toplam 2 bin 580 metrekarelik alana sahip Kuşçağız Çocuk Gündüz Bakımevi, 6 Eylül'den itibaren 37-66 aylık çocuklara hizmet vermeye başlayacak.

Bakımevi, 5 grup sorumlusu, 5 öğretmen yardımcısı, sosyal hizmet uzmanı, aile danışmanı ve sosyolog kadrosuyla çocukların gelişimine ve eğimine katkı sağlayacak.

Çocuk oyun alanlarından dört etkinlik sınıfına, uyku odasından yemekhane ve dinlenme odalarına kadar pek çok sosyal alanın yer aldığı gündüz bakımevi, 75 kişilik kontenjana sahip olacak.

Hafta içi 08.00-18.00 saatlerinde hizmet verecek Çocuk Gündüz Bakımevinden, sosyal yardım alan ailelerin çocukları öncelikli yararlanabilecek.​​​​​​​

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu, çocukların geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için özveriyle çalıştıklarını belirtti.

Dördüncü çocuk bakımevini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Tatlısu, "Şehit ve gazi yakınlarının çocuklarından, cezaevlerinde bulunan mahkumlar ile anne ve babası vefat etmiş olup bir yakını tarafından bakılan 37-66 aylık çocuklarımızdan herhangi bir ücret alınmayacak." ifadelerini kullandı.