Ankara Büyükşehir Belediyesinden çiftçilere ücretsiz tarımsal sulama borusu desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelere sulama suyu sağlamak için 25 ilçede yüzde 100 hibeyle tarımsal sulama borusu desteğinde...

23 Ağustos 2021 - 11:55
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelere sulama suyu sağlamak için 25 ilçede yüzde 100 hibeyle tarımsal sulama borusu desteğinde bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kırsal kalkınmayı geliştirecek projelerle yerli üreticilerin ekonomisine katkı sağlanıyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelere sulama suyu sağlamak için yüzde 100 hibeyle tarımsal sulama borusu desteği veriyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığınca 25 ilçede başlatılan ücretsiz uygulama için çiftçiler, Başkent 153, Muhtar Ankara uygulaması veya dilekçeyle başvuruda bulunabiliyor.

Ekipler, gelen talepler doğrultusunda tarımsal su hattı borularını kent genelinde çiftçilere ulaştırıyor. Yapılan destekle yaşanan kuraklığın çiftçilere yönelik etkilerinin en aza indirilmesi amaçlanıyor.

- "Çiftçilerden ve muhtarlarımızdan çok olumlu dönüşler oluyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Sulama Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Sezai Okçu, çiftçilerin tarımsal amaçlı sulama borusu taleplerini değerlendirerek yerinde teknik inceleme yaptıklarını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talebi doğrultusunda köylülerin, çiftçilerin mağduriyetlerini ve ihtiyaçlarını giderecek şekilde yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayan Okçu, "Bu yıl kuraklık aşırı derecede kendini hissettiriyor. Su kaynakları da kıt olduğu için çiftçilerimiz için sulama çok önem arz eden bir durum. Çiftçimize verdiğimiz desteklerden dolayı çiftçilerden ve muhtarlarımızdan çok olumlu dönüşler oluyor."

Haymana ilçesinin Yeşilköy Mahalle Muhtarı Kemalettin Yıldız, bu desteğin yanında mısır, arpa, buğday ve mercimek tohumu desteğinde de bulunulduğunu belirterek, Başkan Yavaş'a teşekkür etti.

Çiftçi Hasan Ayık da Yavaş'ın kırsal bölgeleri desteklediğini belirterek, "Ben 70 yaşındayım şimdiye kadar böyle bir hizmeti kimseden görmedim." ifadesini kullandı.