Ankara Büyükşehir Belediyesi özel gereksinimli çocukları "Mola Evi"nde konuk ediyor

Özel Gereksinimli Çocuklar Mola Evlerinden 3 6 yaş arasındaki özel ilgi ve bakıma ihtiyaç duyan çocuklar ve aileleri yararlanabiliyor

02 Ekim 2022 - 11:30
Ankara Büyükşehir Belediyesinin üyelik sistemiyle çalışan Özel Gereksinimli Çocuklar Mola Evlerinden 3-6 yaş arasındaki özel ilgi ve bakıma ihtiyaç duyan çocuklar ve aileleri yararlanıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Anıttepe ve Sincan'da hizmete açılan evler sayesinde özel gereksinimli çocuklar, güvenli bir ortamda sosyalleşme imkanı bulurken, çocuklarını yalnız bırakamadığı için özel işlerine vakit ayırmayan aileleri de zaman kazanmış oluyor.

Ücretsiz mola evlerinden yararlanmak isteyen aileler, "molaevleri.ankara.bel.tr" internet adresi üzerinden veya "507 10 01" numaralı telefondan başvuru yapabiliyor.

- "Merkezlerimiz özel çocuklara uygun şekilde donatıldı"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Mehmet Bağdat, Sincan ve Anıttepe olmak üzere 2 merkeze açılan mola evleri ile Başkentlilere hizmet verdiklerini belirtti.

Bağdat, merkezde 3-6 yaş arasındaki özel gereksinimli çocukları kısmi zamanlı olarak konuk ettiklerini kaydederek, "Merkezlerimiz özel çocuklara uygun şekilde donatılmıştır. Uzman personellerimiz çocuklarımıza hem eğlenceli hem de öğretici oyunlar oynatıyor. Çocuklarımız keyifli ve güvenli bir şekilde vakit geçirebiliyor. Şu ana kadar 61 üyeye ulaşmış durumdayız. Aileler güvenli bir şekilde merkezlerimize çocuklarını emanet edebilirler." ifadesini kullandı.