AK Parti'li Düğer'den kadına yönelik şiddetle mücadele açıklaması

AK Parti Kırşehir İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, kadına yönelik şiddetin her türlüsüyle mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.Düğer, parti...

25 Kasım 2021 - 15:55
AK Parti Kırşehir İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, kadına yönelik şiddetin her türlüsüyle mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Düğer, parti binasında 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

AK Parti'nin kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attığını belirten Düğer, 2002 yılından itibaren uygulanan politikaların bu konudaki kararlılığı ortaya koyduğunu ifade etti.

Kadın yönelik şiddetin her türlüsü ile mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Düğer, şunları kaydetti:

"Sadece ev içi değil, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadınlara ve çocuklara yaptığı her türlü şiddetle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Var olan çözüm önerilerimize yenilerini ekleyerek, canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Yakın zamanda Cumhurbaşkanımız, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı'nın dördüncüsünü açıkladı. Ardından boşanmış eşe karşı işlenen şiddet suçuna da ağırlaştırıcı hükümler getirilmesi dördüncü yargı paketinde düzenlendi. Şiddet uygulayana, taraf olana, bunun üzerinden siyaset yapana karşı kadın erkek omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz."