AK Parti Konya Milletvekili Sorgun'dan bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki:

"Bunu masum bir bildiri olarak kabul etmiyoruz. Şiddetle, nefretle kınıyoruz ama Allah'ın izniyle Türkiye hedeflerine ulaşacak"

AK Parti Konya Milletvekili Sorgun'dan bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki:
06 Nisan 2021 - 14:10
AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, düzenlendiği basın toplantısında, bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin; "- "Bunu masum bir bildiri olarak kabul etmiyoruz. Şiddetle, nefretle kınıyoruz ama Allah'ın izniyle Türkiye hedeflerine ulaşacak." dedi.

Sorgun, partisinin İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde bazı emekli amiraller tarafından yayınlanan bildirinin normal kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Söz konusu bildiri sonrasında üç farklı kesimle karşı karşıya kaldıklarını belirten Sorgun, şöyle devam etti:

"Emekli 104 amiralin yayınladığı bildirilere 12 Mart'tan, 12 Eylül'den ve 28 Şubat'tan alışkınız. Buna karşı çıkanlar, tavır koyanlar, bu sivil idareye karşı bir vesayet girişimi olarak algılayanlar var. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ve birçok sivil toplum kuruluşu bunun içinde. Bir de bunun arkasında duranlar, bunu adeta güya 'iktidar kendisine bir mağduriyet oluşturdu' gibi bir bahaneyle bunun yanında duranlar, arkasında duranlar. Bir de kem küm edenler var. Amalı, fakatlı, ancaklı konuşanlar var. Bunlar durumu idare etmeye çalışan, bir tarafta demokrasiyi savunur gibi yapıp ama bir taraftan da vesayetten çekinenler, arka tarafa bakıp 'Acaba vesayet odakları ne der' diye geriye bakanlar var ama sonsuz şükür 15 Temmuz bu noktada bir milat oldu. Bu miladı milletimiz gerçekleştirdi."

Sorgun, asıl amacın bildirinin satırları arasında yer aldığına dikkati çekti.

Herkesin görüşlerini açıklayabileceğini, ancak bildirideki amacın farklı olduğunu dile getiren Sorgun, şu değerlendirmede bulundu:

"O sözde üniformalıların neye hizmet ettiklerini, kime hizmet ettiklerini, nereden emir aldıklarını çok net bir şekilde gördüğümüz için Allah'ın izniyle bunlara pabuç bırakmadık. 'Bunda ne var bu bir görüş açıklaması değil mi', 'İnsanlar bir araya gelip görüşlerinizi açıklayamaz mı' diyorlar. Elbette herkes görüşlerini açıklayabilir, eleştiriler de yapabilir ama dikkatinizi çekiyorum hepsi emekli, 104'ü de amiral. Gece yarısı ve bazı bahaneler bulunarak yapılıyor. Asıl maksat da aslında bildirinin satırları arasında da var. Biz o görüntüleri 28 Şubat'tan çok iyi hatırlıyoruz. Eğer bir milletin hafızasında bunlar varsa siz gece yarısı 104 tane hepsi de emekli amiral bir araya gelip bir metnin altına imza atmalarını normal karşılayamazsınız. Bu bakımından bu asla normal görüş açıklaması değildir. Burada gerek Cumhurbaşkanımıza, AK Parti'nin yetkilileri, MHP Genel Başkanına, yetkililerine, demokratik tavır sergileyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Sorgun, 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de ve 28 Şubat'taki anti demokratik müdahaleleri anımsatarak, "Dikkat edin o zaman genç subaylar başlığı atanlar, şimdi emekli amiraller oluyor. Herhalde 25 yıl önceki genç subaylar bugün emekli amiraller olsa gerek." diye konuştu.

Sorgun, bazı amirallerin açıklaması ile Türkiye dostlarını ve Türkiye'yi üzen ama Türkiye'nin karşıtlarını ve düşmanlarını memnun eden bir girişime imza atıldığını vurgulayarak, "Eğer siz amiralseniz mutlaka kurmaylık eğitimi almışsınızdır. Kurmay aklıyla bunun ne anlama geleceğini bilmemeleri mümkün değildir. Onun için bunu masum bir bildiri olarak kabul etmiyoruz. Şiddetle, nefretle kınıyoruz ama Allah'ın izniyle Türkiye hedeflerine ulaşacak." dedi

Sorgun'a basın toplantısında İl Başkan Yardımcısı Hümeyra Saçkesen ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ay eşlik etti.