ABB'den "Baba Destek Programı" eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiyle yürütülen "Baba Destek Programı"nda eğitimler...

13 Kasım 2022 - 12:25
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiyle yürütülen "Baba Destek Programı"nda eğitimler başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, AÇEV ve ABB iş birliğinde yürütülen program, bilimsel gelişmelerle toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlandı.

Babaların çocuklarıyla daha çok vakit geçirmesi, sağlıklı iletişim kurabilmesi, çocukların ihtiyaçları konusunda bilgilenmesi, olası şiddet içeren davranışların değiştirilmesi ve aile içinde demokratik davranışların geliştirilmesi gibi konularda eğitimlerin verileceği program 13 hafta sürecek.

ABB Çocuk Etkinlik Merkezi ebeveynlerinin katıldığı programda babaların çocuklarının bakımında ve gelişimde sorumluluklarını fark etmeleri ve buna uygun tutumlar geliştirilmeleri, çocuklarıyla karşılıklı ve yakın ilişki kurmaları, çocuklarına zaman ayırmaları, onlarla etkileşim içinde olmaları, şiddetin hiçbir türünü uygulamamaları ve çocukların eğitim süreçlerine katılmaları hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Osmanlı Çocuk Etkinlik Merkezi İdarecisi Neslihan Uğraş, geçen yıl 4 merkezde yaptıkları programın olumlu sonuçlar verdiğini görünce bu yıl yeni açılan merkezlerde de yapmaya başladıklarını belirtti.

AÇEV gönüllüsü ve eğitimci Mustafa Makili de yaklaşık 26 yıldır yürüttükleri Baba Destek Programlarını son 2 yıldır da ABB iş birliğiyle gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Bu faaliyetleri gönüllü olarak sürdürmeye çalıştıklarını aktaran Makili, "Derslerde babalar kendi hikayelerini anlatıyor, tecrübelerini paylaşıyor. Hep birlikte konuşuyoruz ve tartışıyoruz." ifadelerini kullandı.

- Çocukların zihinsel, fiziksel, sosyal ve duygusal kapasitesini güçlendirmek hedefleniyor

Baba Destek Programı'nda 3-6 ve 7-11 yaşlarında çocukları olan babalara yönelik dersler haftada bir gün, 2 saat gönüllü eğitimciler tarafından veriliyor.

Çocukların hem zihinsel ve fiziksel hem de sosyal ile duygusal kapasitesini güçlendirmek için gerçekleştirilen eğitimlerde grup tartışması, küçük grup çalışmaları, oyunlar, hikayeler ve örnek olay çalışması gibi yetişkin eğitim yöntemleri kullanılıyor.

Katılımcı ve yüz yüze eğitim tekniklerinin kullanıldığı yaklaşık 13 haftalık program kapsamında "Çocuğun gelişiminde babanın rolü, Aile tutumları, Çocuğu dinleme ve anlatma, Olumlu davranış geliştirme, Çocukla zaman geçirmek ve oyun, Yaşam zorlukları ve baba, Çocuğun sorumluluk kazanması ve Kadına yönelik şiddet" konularında eğitimler verilecek.