ABB, Ankaralılar Caddesi'nin altyapısını yeniledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Çankaya ilçesindeki Ankaralılar Caddesi'nde yaşanan sel ve taşkın sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla...

20 Aralık 2022 - 11:50
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Çankaya ilçesindeki Ankaralılar Caddesi'nde yaşanan sel ve taşkın sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla altyapı çalışması yaptı.

ABB'den yapılan açıklamaya göre, ASKİ Genel Müdürlüğü, su baskınlarının yoğun olarak yaşandığı Çankaya Koru Mahallesi'ndeki sorunun çözümü için Metro Bakım İstasyonu ve Gordion AVM’yi kapsayan bölgede altyapı inşaatı çalışması gerçekleştirdi.

Altyapı çalışması kapsamında Ankaralılar Caddesi'ne 1420 metre atık su hattı, 1670 metre de yağmur suyu hattı döşenirken 22 büyük sel kapanı da yerleştirildi.

Ankaralılar Caddesi Yağmur Suyu ve Kanal Yapımı Projesi, 60 milyon liraya mal oldu.

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, "Bölgedeki hattın yüksek debiyi kaldıramaması nedeniyle cadde üzerindeki Metro Bakım İstasyonu, metro girişleri, Gordion AVM'nin önü ve otoparkında taşkınlar yaşanmıştı. Bir daha aynı sorunun yaşanmaması için hızla çözüm için harekete geçtik. ASKİ olarak, cadde üzerindeki mevcut atık su ve yağmur suyu hatlarının yetersiz olduğunu tespit edip inşaat çalışmalarına başladık." ifadelerini kullandı.

Öztürk, inşaat çalışmalarının 18 Aralık'ta tamamlandığını ve yeni hattın bağlantı işleminin de gerçekleştirildiğini bildirdi.