7. Nallıhan Kuş Cenneti ve Nallıhan Korunan Alanlar Foto Safari Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

Yarışmada, iki kategoride birincilik, ikincilik, üçüncülük ve 6 mansiyon olmak üzere 50 fotoğrafa ödül verildi, 38 fotoğraf da sergilenmeye değer görüldü

17 Kasım 2022 - 13:10
7. Nallıhan Kuş Cenneti ve Nallıhan Korunan Alanlar Foto Safari Fotoğraf Yarışması sonuçları açıklandı.

Başkent Ankara Meclisi'nin koordinasyonunda, Nallıhan Belediyesinin
sponsorluğunda ve Nallıhan Kaymakamlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun gözetiminde, 4 Haziran-13 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen 7. Nallıhan Kuş Cenneti ve Nallıhan Korunan Alanlar Foto Safari Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Fotoğraf alanında uzman 7 kişiden oluşan seçici kurul tarafından dereceye giren fotoğraflar belirlendi.

- 50 fotoğrafa ödül verildi

Türkiye'nin her yerinden katılımın gerçekleştiği yarışmanın sonunda seçilen fotoğraflar çeşitli dallarda ödül aldı. İki kategoride birincilik, ikincilik, üçüncülük ve 6 mansiyon olmak üzere toplam 50 fotoğrafa ödülün verildiği yarışmada, 38 fotoğraf da sergilenmeye değer görüldü.

"Drone" ve "Sayısal (Dijital)" olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışma, 400'den fazla fotoğrafla tamamlandı.

Drone Fotoğraf Kategorisinde, birincilik ödülüne Fatih Gönül layık görüldü. İkincilik ödülünü Muhammed Şuayp Oral alırken, üçüncülük ödülü ise Erman Kırankaya'ya verildi. Mansiyon ödüllerine ise Mehmet Özcan, Ragıp Sarı ve Ramiz Aksoy layık görüldü.

Sayısal (Dijital) Fotoğraf Kategorisinde, birincilik ve ikincilik ödüllerini Erman Kırankaya alırken, üçüncülük ödülü ise Şenol Uzunoğlu'na verildi. Mansiyon ödüllerine ise Şenol Uzunoğlu ile Mustafa Kocakoç layık görüldü.

Her iki kategoride dereceye giren fotoğraflar için birincilik ödülü 5 bin Türk lirası, ikincilik ödülü 4 bin Türk lirası, üçüncülük ödülü 3 bin Türk lirası, mansiyon ödüllerine ise biner Türk lirası ödül verilecek. Ayrıca sergilenecek olan iki kategorideki fotoğraflar içinse 500 Türk lirası ödül verilecek.

Gelecek aylarda başta Ankara olmak üzere değişik yerlerde, 7. Nallıhan Kuş Cennetti ve Nallıhan Korunan Alanlar Foto Safari Fotoğraf Yarışması'nda derece alan fotoğrafların sergisi yapılacak.