19 Ekim Muhtarlar Günü

Kırşehir'de 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.Cacabey Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunan muhtarlar, daha sonra...

19 Ekim Muhtarlar Günü
19 Ekim 2021 - 15:45
Kırşehir'de 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.

Cacabey Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunan muhtarlar, daha sonra Vali İbrahim Akın'ı ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nu ziyaret etti.

Kentte bir otelde muhtarlar için düzenlenen yemekte konuşan Vali İbrahim Akın, muhtarların yerel demokrasinin en önemli yapı taşlarından olduğunu söyledi.

Seçimle iş başına gelen muhtarların halkın temsilcileri olduğunu aktaran Akın, şunları kaydetti:

"Muhtarlarımız bir yandan vatandaşlarımızın taleplerini üst mercilere iletirken bir yandan da devletimizin şefkat elini milletimize hissettirmektedirler. Bu sebeple sizler, devletimizin vatandaşımıza dokunan en yakın eli olmanız dolayısıyla mahallelerimizin ve köylerimizin gelişmesi, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde vatandaşlarımıza ulaşması için işbirliği içinde çalışmaya gayret gösteriyorsunuz. Muhtarlarımızın hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalara devletimiz tarafından mutlaka devam edilecektir. Ayrıca, salgın sürecinde de sizlerle işbirliği içerisinde olduk. Gerek aldığımız kararların uygulamaya geçmesinde gerekse evlerinde izolasyonda bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesinde üstün bir gayretle çalışma yaptınız. Bugüne kadar yaptığınız hizmetlerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve muhtarlar adına Ömer Köksal da konuşma yaptı.