Kırıkkale'de 45 okul kütüphaneye kavuşturulacak

ABONE OL

Kırıkkale'de "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında 45 okula kütüphane kurulacak.İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi...

Kırıkkale'de Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi kapsamında 45 okula kütüphane kurulacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulan kütüphanenin açılışında gazetecilere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesinin başlatıldığını anımsattı.

Proje kapsamında il genelinde 47 bin 600 öğrencinin tamamının kitaplara ulaşabilmesi için kolları sıvadıklarını aktaran Tüfekçi, şöyle konuştu:

Şu anda ilimizde kütüphanesi bulunmayan 45 okulumuzda kütüphane kuruyoruz. Hummalı bir çalışmamız var. Bunun yanında toplam 236 okulumuzun kütüphanelerini iyileştiriyoruz, zenginleştiriyoruz ve renklendiriyoruz. Çocukların daha müreffeh ve huzurlu bir ortamda kitap okuyabilecekleri mekanlar oluşturuyoruz. Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu'nun çok ciddi destekleri var. Yine Kırıkkaleli vatandaşlarımızın ve hayırseverlerimizin de destekleri var. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin de el birliğiyle Kırıkkale'de kütüphanesiz okul kalmayacak.

Tüfekçi, kütüphanelerdeki bilgisayar ve internet erişimi sayesinde öğrencilerin güncel dergilere, kitaplara daha rahat ulaşabildiğini de sözlerine ekledi.