Kırıkkale Belediye Başkanı Saygılı'dan "10 Kasım" mesajı

ABONE OL

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yılı ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla...

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yılı ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Saygılı, mesajında, milletle birlikte topyekun bir mücadele vererek Kurtuluş Savaşı'nı zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yalnızca Türk milletinin değil, bütün insanlığın saygısını, takdirini kazanmış bir asker ve devlet adamı olduğunu belirtti.

Atatürk'ün ülkenin dört bir yandan düşman işgali altında bulunduğu, bir milletin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bir dönemde liderlik vasfı ile Türk milletine yol gösterdiğine dikkati çeken Saygılı, şunları kaydetti:

Atatürk'ün öncülüğünde Cumhuriyet rejimine geçilmiş ve akabinde uygulamaya başlanan reformlarla ülkemizde büyük bir dönüşüm ve büyüme süreci başlamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimize sahip çıkıyor, ülkemizi daha ileriye taşıyacak adımları yılmadan, yorulmadan hayata geçiriyoruz. Bu düşüncelerle, vefatının 83. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum.