Kayseri'den kısa kısa

ABONE OL

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, Rektörlük Güzel Sanatlar Bölümü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü...

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, Rektörlük Güzel Sanatlar Bölümü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü tarafından 2021 Ahi Evran Yılı etkinlikleri kapsamında Ahilik Geleneği ve Bilincinin Sürdürülmesi: Günümüz Taş İşçiliğine Bakış konulu dinleti, defile, sergi, panel ve çalıştay düzenlendi.

ERÜ'den yapılan açıklamaya göre, Erciyes Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Ahilik kültürünün adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi topluma kazandırmış önemli ve bir o kadar da müstesna kültür olduğunu vurguladı.

Bu önemli kültürün nesilden nesile aktarılması ve gelişmesi için genç esnaf ve sanatkarlara büyük görevler düştüğünü belirten Çalış, sosyal, iktisadi, siyasi hayatta önemli bir yer tutan Ahilik teşkilatının parçası olan esnaf ve sanatkarların, Ahilik kültüründen taviz vermeden hızla gelişen teknolojiye ve değişime ayak uydurmak için çaba göstermelerinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Programa, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygül Aykut, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlyas Yılmaz, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

- Kocasinan Belediyesi kışa hazır

Kocasinan Belediyesi, vatandaşların kış mevsimini daha rahat geçirmeleri için gerekli önlemleri aldı.

Kış mevsimi nedeniyle meteorolojik bilgileri de göz önünde bulundurarak, gerekli hazırlığı tamamladıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sürücülere de araçlarında kış lastiği kullanmaları konusunda çağrıda bulundu.

Çolakbayrakdar, vatandaşların kış mevsimini daha rahat geçirmeleri için 4 bin 500 ton tuzun hazır beklediğini kaydetti.

- SOKÜM Kayseri İl Tespit Komisyonu toplandı

Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) İl Tespit Kurulu, Kayseri yöresine ait somut olmayan kültürel miras unsurları ile yaşayan insan hazinelerinin tespiti çalışmaları için İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun başkanlığında toplandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda konuşan Dursun, ilin kültürel değerlerini araştırıp gelecek nesillere aktarmanın gayreti içerisinde olacaklarını belirtti.

Toplantıda katılımcılardan bilgi alınarak, kentin halk oyunu ve geleneksel yemekleri ile yaşayan insan hazinelerinin tespitine yönelik çalışma yapıldı.