Kayseri'de zabıtadan yeni kontrollü normalleşme döneminde denetim

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yeni kontrollü normalleşme sürecinde kentte denetimlerini sürdürüyor.Büyükşehir...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yeni kontrollü normalleşme sürecinde kentte denetimlerini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, zabıta ekipleri, düşük orta ve yüksek risk gruplarında belirlenen kapasite oranlarına göre 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösteren yeme, içme mekanlarında denetim gerçekleştirerek, uyarılarda bulundu.

Ekipler, iş yerlerinde Sağlık Bakanlığının Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde yer alan mesafe koşullarına uymaları, açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde yüzde 50 kapasite sınırlaması uygulamaları ve mekanlardaki masa, koltuk sayısının aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısına uygun davranmaları konusunda denetim yaptı.

Temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra, tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması için denetimlere devam edecek olan zabıta ekipleri, işletme sahiplerine kontrollü normalleşme döneminde uyulması gereken kurallar hakkında da bilgi verdi.