ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine tepkiler

ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: "Soykırım diyenler kendi geçmişlerine baksın. Millet olarak şanlı tarihimizle her zaman övündük, övünmeye devam edeceğiz. Tarihi yazmak tarihçilerin işi. Bu siyasete malzeme edilecek bir konu değildir"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını soykırım olarak nitelemesine tepki gösterdi.

Altay, Büyükşehir Belediyesinin YouTube kanalında canlı yayın yaparak vatandaşların sorularını cevaplandırdı.

Gündemi değerlendiren Altay, Biden'ın 1915 olaylarını soykırım olarak nitelemesini kabul etmediklerini vurgulayarak, Konyalılar olarak bunu kınıyoruz. 'Soykırım' diyenler kendi geçmişlerine baksın. Millet olarak şanlı tarihimizle her zaman övündük, övünmeye devam edeceğiz. Tarihi yazmak tarihçilerin işi. Bu siyasete malzeme edilecek bir konu değildir. diye konuştu.

- Askerlerimiz Kuzey Irak'ta bir kahramanlık destanı yazıyor

Altay, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kuzey Irak'ta da destan yazdığını vurgulayarak şunları kaydetti:

Kahraman askerlerimiz Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Harekatı ile Kuzey Irak'ta bir kahramanlık destanı yazıyor. Tüm askerlerimize, güvenlik görevlilerimize başarılar diliyorum. Rabb'im muvaffak etsin. Ayaklarına taş değmesin inşallah. Bu mübarek günde dualarımızla onlarla beraberiz.